17.08.2017.

Jednostavnost je pola zdravlja.

Stalno nešto komplikujemo. Bavimo se tuđim problemima, a svoje gomilamo. I na kraju dana nismo zadovoljni svojim životom. Najviše zbog toga što živimo tuđi. Živimo izmišljenim, imaginarnim i nerealnim životom kakav vidimo u filmu,seriji ili na instagramu. Šteta za nas. Da više obraćamo pažnju na sebe bili bismo srećniji, zadovoljniji i živeli bismo jednostavnije a kvalitetnije. 


Komplikujemo izbor partnera. Želimo da ima određenu boju kose ili očiju, da se bavim određenim poslom, da posećuje određena mesta. Tražimo što sličnije ljude nama, a sve što nam je strano odbacujemo. Stvaramo pogrešne slike  o ljudima na osnovu iskustava drugih ljudi. Pravimo se pametni a ne shvatamo koliko malo znamo. I o ljudima i o nama samima. Sputavamo se. Ne upoznajemo se dovoljno. Sami sebi stvaramo prepreke i zadajemo zadatke. Niko ne očekuje od nas da zablistamo i budemo najbolji, ali mi opet sebi stvaramo ogroman pritisak.


Pratimo trendove, slušamo savete, čitamo novine i u sve verujemo. I u horoskop, i u vremensku prognozu i u ono što kažu da je najbolje za nas. Zašto se ne zapitamo šta sve spada u to najbolje? Možda bi nam baš odgovaralo da živimo mirnije i staloženije, sporije a sigurnije. Možda nema potrebe da žurimo. Možda sve dolazi u svoje vreme, onda kad treba i kad smo spremni za to. Smatramo sve pod moranje. Moram da imam ovo, moram da želim ovo, moram da se oblačim ovako i da se ponašam onako. Ali, gde sam u svemu tome ja? Jel mi je potrebna sva ta garderoba koju neću da nadživim? Ili svi ti puderi koje nikako da potrošim? Zašto je teško imati jedno a pravo? Sve u životu. I ljubav, i prijatelja, i puder, i parfem, i haljinu... jedno a vredno, jednostavno a bolje, zdravije i manje opterećujuće?

Нема коментара:

Постави коментар